į pirmą puslapį

Kronika

Adventinis vyskupo apsilankymas Klaipėdoje
Paskelbta: 2022-12-21 16:44:21

2022 m. gruodžio 19-20 dienomis Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius Klaipėdoje lankė įvairias įstaigas bei organizacijas kviesdamas giliau išgyventi paskutiniąją Advento savaitę ir sveikindamas su artėjančiomis Kristaus gimimo iškilmėmis.

Lydimas Klaipėdos universiteto kapeliono vyskupas Algirdas aplankė universiteto bendruomenę, susitiko su rektoriumi Artūru Razbadausku, prorektoriumi Benediktu Petrausku. Neliko nuošalėje ir Trečiojo amžiaus universitetas, kuris tą dieną turėjo turiningą prof. Liudo Mažylio paskaitą. Taręs sveikinimo žodį susirinkusiesiems vyskupas pasikeitė kalėdinėmis dovanėlėmis su TAU vadove Tatjana Žuravliova.

Ganytojo laukė ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenė. Komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pasidžiaugė puikiu bendradarbiavimu su Bažnyčios atstovais. Pareigūnams vyskupas priminė, jog naudojant galią ir prievartą neįmanoma išspręsti tarpasmeninių santykių problemų. Dievas pas mus ateina mažo kūdikio pavidalu, kad parodytų, jog žmogiškumas ir meilė yra vienintelis kelias kuriant taikų pasaulį. Ganytojas kalbėjo vykstančio karo Ukrainoje kontekste ir linkėjo taikos bei ramybės. Pareigūnus sveikino policijos kapelionas kun. Antanas Budreckas, kan. Vilius Viktoravičius, o skautai pasidalino taikos ugnimi iš Betliejaus. Šventinė nuotaika tęsėsi bendraujant prie Kūčių valgių stalo.

Lankydamasis Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos karalienės parapijoje vyskupas suteikė Sutvirtinimo sakramentą grupei suaugusiųjų, kurie sąmoningai apsisprendė tapti pilnateisiais Bažnyčios nariais.

Telšių vyskupas aplankė Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, kuris pasidalino miesto gyvenimo aktualijomis. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ganytoją pasitiko vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis ir ligoninės kapelionas kan. Vladas Gedgaudas. Į medikų bendruomenę salėje prabilęs vyskupas kalbėjo apie Kristų kaip Ramybės Kunigaikštį ir ragino melsti taikos. Palaiminus įrengtą prakartėlę buvo laužomas kalėdaitis, išsakyti šventiniai linkėjimai. Skautai pasidalino su medikais Betliejaus taikos ugnimi.

Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje vyskupą pasitiko jos vadovas prof. Jonas Sąlyga bei kapelionas prof. Saulius Stumbra. Sveikinimo kalboje vyskupas kalbėjo apie šv. Kalėdų prasmę ir ragino pradėti keisti pasaulį nuo savęs. Adventinio renginio metu buvo apdovanoti šiais metais pasižymėję medikai bei ligoninės personalo nariai, o menininkai padovanojo ligoninei įdomių meno kūrinių.

Telšių vyskupas aplankė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, UAB Limarko, UAB Bega bei kitus vyskupijos bičiulius bei rėmėjus ir pasveikino su artėjančiomis Kristaus gimimo iškilmėmis.

Telšių vyskupijos kurijos informacija














aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: