į pirmą puslapį

Kronika

Apsilankymas Vilniaus knygų mugėje
Paskelbta: 2022-02-26 11:19:14

2022 m. vasario 25 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius Vilniaus knygų mugėje aplankė įspūdingai įrengtą Bažnyčios kronikos fondo paviljoną, kūrybiškai pristatantį Lietuvos katalikų Bažnyčios kronikos leidėjus. Šiemet Bažnyčios kronikos fondas pristatė dvi fondo iniciatyva išleistas knygas: kardinolo Sigito Tamkevičiaus dienoraštį „Priespaudos, kovos ir nelaisvės metai“ ir komiksų knygelę apie kroniką „Slaptos knygos istorija“.

Vyskupas A. Jurevičius kartu su Kauno arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu bei knygos dailininke Silvija Knezekyte pristatė Dievo tarnaitės Elenos Spirgevičiūtės dienoraštį, rašytą 1939-1942 metais. Dienoraščiu parinktas pavadinimas – eilutė iš Elenos kurto eilėraščio - „Kai žemė dangų bučiavo“. Knygos pristatymo renginį vedė diakonas Darius Chmieliauskas.

„Už šios knygos atsiradimą esame dėkingi karantinui“ – kalbėjo knygos sudarytojas vyskupas Algirdas, seniai svajojęs ramiai prisėsti ir iš padrikų dienoraščio puslapių atkurti kuo pilnesnį nuorašą. Arkivyskupas Kęstutis palygino Elenos drąsą ir moralinę jėgą su Ukrainos kovotojais už savo Tėvynės laisvę ir nepriklausomybę. Dievo malone paremtos vertybės nesensta. Dievo tarnaitė Elena ne tik gražiai rašė apie tyrumą bei tikėjimą, bet ir pati rūpinosi savo dvasiniu gyvenimu, o atėjus laikui paliudijo krikščioniškąsias vertybes kankinyste.

Knygos dailininkė Silvija papasakojo apie idėją knygos viršeliui pasirinkti tarpukaryje populiarius raštus ir taip perteikti skaitytojams tuometinės kultūros dvasią. Knygos pristatymas baigėsi bendra malda už Ukrainos žmones bei už visus, ginančius žmogaus orumą.

Telšių vyskupijos kurijos informacija


 

 

 

 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: