į pirmą puslapį

Kronika

Gerumo darbai tęsiasi
Paskelbta: 2020-12-21 21:52:27

Telšių vyskupijos Caritas savanoriai šiemet taip pat aktyviai dalyvauja akcijoje „Gerumas mus vienija“, kuri vykdoma visuose vyskupijos dekanatuose. Sugriežtinus karantiną, akcija tęsiasi virtualioje erdvėje - žmonės kviečiami uždegti Caritas žvakelę virtualiame žemėlapyje.

Tauragėje, Klaipėdoje ir kituose miestuose Caritas savanoriai įsitraukia į Išklausymo tarnystę telefonu, atsiliepdami į didėjantį vienišų ir vargstančių žmonių poreikį bendrauti.

Šiųmetinės Caritas ir advokatūros akcijos Pro bono dėka nemokamą teisinę pagalbą gavo apie trisdešimt nepasiturinčių asmenų.

Ypatingai sunkių išbandymų ištiktiems Globos namams Caritas savanoriai Klaipėdoje vieni pirmųjų atsiliepė į Telšių vyskupijos Klaipėdos regiono Caritas globos namų pagalbos šauksmą ir net rizikuodami savo sveikata nepaliko senelių be priežiūros.

Priekulės Caritas organizavo akciją ,,Padovanok Kūčių stalą stokojantiems“. Už surinktas lėšas buvo paruošti maisto paketai, vargstantiems padovanota trisdešimt krepšių su gėrybėmis jų Kūčių stalui.

Telšių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos Caritas savanorių organizuotos paramos akcijos ,,Gerumo skrynelė“ dovanos pasiekė septyniolika vienišų senolių. Prie parapijos Caritas akcijos prisijungė Lietuvos skautai.

Šilutės Caritas savanorių adventinė ,,Sekmadienio sriuba“ sušildė ne tik vargstančius, bet ir nuo ilgo patruliavimo sušalusius pareigūnus.

Ypatingu geradarių dosnumu šiemet džiaugiasi Palangos ir Vydmantų parapijų Caritas savanoriai. Už paaukotas lėšas nupirkta ne tik maisto, bet ir buitinės technikos, vaistų, vitaminų ir kitų būtinų daiktų, aplankytos šeimos ir vieniši žmonės.

Telšių Caritas valgyklos savanorės, kurios kasdien verda sriubą maždaug aštuoniasdešimčiai asmenų jau paruošė maisto paketus vargstančiųjų Kalėdoms. Savanorės dėkoja geradariams, ypač ,,Atžalyno“ progimnazijos moksleiviams už dovanėles ir rėmėjams iš Klopenburgo.

Vyskupijos Caritas pasiekė UAB ,,Minordija" dovana: šeši šimtai kruasanų ir šimtą šešiasdešimt kalėdinių pyragų bei šokolado rinkinių Klaipėdos globos namų gyventojams, Telšių Caritas valgyklos lankytojams, seneliams ir vargstantiems.

Telšių vyskupijos ir Lietuvos Caritas suteikė piniginę paramą nuo gaisro nukentėjusioms šeimoms Alsėdžiuose ir Petraičiuose. Prie paramos prisidėjo ir Telšių Vysk. V. Borisevičiaus gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir jų tėveliai, mokytojai ir vienuoliai saleziečiai.

Dovanodami vargstantiems savo laiką, maldą, pokalbius ir kalėdines dovanas, vyskupijos Caritas savanoriai Advento metu toliau siekė žinių ir reikalingų kompetencijų dalyvaudami mokymuose ,,Savanoriškos veiklos plėtojimas, padedant vyresnio amžiaus žmonėms“, kad jų teikiama pagalba būtų dar geresnė.

Nuoširdi padėka Caritas savanoriams ir visiems, kurie ypač sunkiu pandemijos metu rūpinasi silpniausiais, labiausiai pažeidžiamais ir palaiko juos malda. Kiekvienam dėkojame už atsidavimą ir pasiaukojimą.

Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: