į pirmą puslapį

Kronika

Padėka Viešpačiui ir pareiga Tėvynei
Paskelbta: 2024-10-27 23:13:21

Spalio 27 d., sekmadienį, Vatikano šv. Petro bazilikoje įvyko iškilmingos padėkos už vyskupų sinodą pamaldos. Bazilika naujai suspindėjo atnaujintu Konfesijos baldakimu, kurį 1633 m. pagamino Gian Lorenzo Bernini. Šv. Mišioms vadovavo pop. Pranciškus, deleguodamas kai kurias Mišių dalis atlikti sinodo generaliniam sekretoriui kard. Mario Grech. Tarp koncelebrantų buvo ir Telšių vyskupijos kurijos kancleris kan. Haroldas Šneideraitis bei vysk. Vincento Borisevičiaus beatifikacijos bylos postulatorius kun. Donatas Litvinas.

Komentuodamas sekmadienio evangelijos ištrauką apie akląjį elgetą Bartimiejų, popiežius raktinius evangelijos žodžius pritaikė ir Bažnyčiai: ji gali būti akla, sėdinti, bet šaukianti pagalbos. Viešpats Jėzus ją pašaukia keltis ir eiti link Jo. Tai ir yra sinodinė kelionė – eiti ten, kur šaukia Viešpats!

Po šv. Mišių priešais Konfesijos altorių buvo išnešta garsi bazilikos relikvija – Šv. Petro sostas, kurį su apaštalu Petru sieja pagarbi, bet nedokumentuota tradicija. Sostas buvo saugomas G. L. Bernini suprojektuoto altoriaus priestato dalyje. Keletą savaičių tikintieji galės matyti šią relikviją iš arti, kol ji vėl bus patalpinta į savo vietą baigus restauruoti taip vadinamos šv. Petro katedros bazilikoje dalį. Spėjama, kad kai Viešpats Jėzus ateis teisti pasaulio, Jis sėdės tame soste. Pagyvensim ir pamatysim, ar tai išsipildys!?

Po pamaldų Telšių vyskupas su kunigais apžiūrėjo Vatikano sodus ir pasidalino su dvasininkais naujausiais įspūdžiais iš vyskupų sinodo. Ganytojai atliko savo pareigą Tėvynei, nuvykdami į Lietuvos Respublikos ambasadą Italijos Respublikoje ir dalyvaudami rinkimuose Pasaulio lietuvių apygardoje.

Telšių vyskupijos kurijos informacija iš Vatikano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: