į pirmą puslapį

Kronika

Vieni dirba, kiti laukia, o treti sėja sinodiškumo sėklą
Paskelbta: 2024-10-25 21:28:55

Spalio 25 d., penktadienis, daugumai vyskupų sinodo dalyvių buvo pažymėta kaip laisvadienis. Ketvirtadienį ir penktadienį didžiausią darbą atliko sinodo paskirta sinodo išvadų redagavimo komisija. Ji peržvelgia visų sinodo narių pasiūlymus ir atsižvelgdama į juos sudarinėja baigiamąjį vyskupų sinodo dokumentą. Tai daug maldos ir atsakomybės reikalaujanti pareiga, kuriai sinodas delegavo tuos asmenis, kuriais labiausiai pasitiki, o pop. Pranciškus paskyrė dar keletas ekspertų, kad baigiamasis dokumentas įgautų didesnį svorį.

Kiekvienas vyskupų sinodo dalyvis gavo popiežiaus dovaną - Sekmines vaizduojančio paveikslo reprodukciją – Šventosios Dvasios nužengimas (dail. Girolamo Muziamo, 1528-1592) su pop. Pranciškaus mintimi bei autografu. Juk Šventoji Dvasia yra visus įtraukianti į išganymo istorijos simfoniją.

Laisvadienio vakarą arkivysk. Gintaras Grušas ir vysk. Algirdas Jurevičius apsilankė Popiežiškoje lietuvių šv. Kazimiero kolegijoje. Pasimeldę Rožinį ir pavakarieniavę kolegijos ugdytiniai turėjo susitikimą su vyskupais. Sinodo dalyviai papasakojo apie sinodo eigą, o kunigai turėjo galimybės užduoti jiems klausimus. Susitikime pasijuto, kad susidomėjimas sinodo darbu bei būsimais sinodo nutarimais yra didžiulis. Visame šiame procese netgi ne sinodas yra svarbiausia, bet tai, kaip sinodiškumo idėją pavyks įgyvendinti Bažnyčioje. Visi su nekantrumu laukia galutinio sinodo dokumento ir tikisi jame atrasti atliepą į prieš keletą dienų išsakytus poreikius.

Telšių vyskupijos kurijos informacija iš Vatikano

 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: