į pirmą puslapį

Kronika

Dekanų tarybos posėdis Tauragėje
Paskelbta: 2024-01-31 17:28:49

2024 m. sausio 31 d. Telšių vyskupijos dekanai posėdžiavo Tauragės Švč. Trejybės parapijos namuose. Vos tik atvykęs į Tauragę Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius aplankė naujai įrengtą Lurdą, pasimeldė prie Dievo Motinos Marijos skulptūros ir padėkojo bažnyčios aplinkos bei Lurdo prieigų tvarkytojai Genutei Pocienei už aplinkos priežiūrą.

Posėdžio metu buvo aptartas Bažnyčios ir civilinės apsaugos tarnybų bendradarbiavimo klausimas. Artėjant Jaunimo sielovados forumui daug dėmesio skirta jaunimo sielovadai. Dekanai bei vicedekanai pasidalino idėjomis, kaip dekanate gali būti organizuojama sutvirtinamųjų diena. Dekanatų patirtis labai skirtinga, bet naudinga planuojant šių metų susitikimus bei renginius. Šioje srityje labai praverčia bendradarbiavimas su vyskupijos jaunimo centru.

Ganytojas su dekanais susitarė dėl būsimų sinodinių susitikimų dekanatuose tvarkos ir pristatė Jubiliejinių metų numatomų renginių apimtis. Po dekanų tarybos posėdžio Tauragės dek. dr. Marius Venskus pakvietė svečius aplankyti parapijos namuose veikiantį unikalų projektą. Tauragės parapijos Caritas iniciatyva šiltuoju metų laiku buvo įkurdintas draugų kiemelis ir lauko kavinukė. Kiekvieną ketvirtadienį buvo kviečiama užsukti ir papietauti, o kartu ir paremti organizacijos veiklą. Atvėsus orams ši graži veikla persikėlė į parapijos namus. Čia kiekvieną savaitę negalią turintys ir Caritas globojami draugai ruošia pietus. Tai - socialinės dirbtuvės „Nuo globos link galimybių“, kuriuose gaminamas maistas, ugdomi įgūdžiai.

Parapijos svečiai pasivaišino paruoštu maistu, o po pietų vyskupas apdovanojo visus šio projekto dalyvius.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: