į pirmą puslapį

Kronika

Telšių vyskupo apsilankymas Klaipėdoje
Paskelbta: 2023-12-19 04:57:50

2023 m. gruodžio 18 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, lydimas generalvikaro kan. Viliaus Viktoravičiaus, aplankė įvairias įstaigas ir pavienius asmenis.

Vyskupas apsilankė Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, kur pasveikino medikus su artėjančiomis Kristaus užgimimo šventėmis. Vyskupo kalba apie Advento prasmę ir Kalėdų laukimą nuotoliniu būdu buvo transliuojama į ligoninės skyrius. Kan. Vilius Viktoravičius skautų vardu taip pat pasveikino medikus, papasakojo apie Betliejaus taikos ugnį ir paragino užsidegti žvakelę nuo šviečiančio žiburio. Ligoninės direktorius Darius Steponkus palydėjo ganytoją į ligoninės skyrius, o vyskupas palinkėjo ligoniams greičiau sveikti ir šventes sutikti namuose tarp savo artimųjų.

Klaipėdos miesto savivaldybėje vyskupas aplankė merą Arvydą Vaitkų. Susitikimo metu diskutuota apie katalikų religinių bendruomenių indėlį gerinant Klaipėdos miesto dvasinį klimatą.

Klaipėdos universiteto ligoninėje vyskupas susipažino su naujuoju ligoninės generaliniu direktoriumi dr. Audriumi Šimaičiu, kuris pasidalino ligoninę ištikusiais iššūkiais. Ganytojas dalyvavo adventinėje popietėje, kurią vedė universiteto ligoninės kapelionas kan. Vladas Gedgaudas. Po vyskupo sveikinimo Klaipėdos licėjaus gimnazistės perdavė šimtą nuostabių, jų klasės draugų pagamintų atvirukų, kurie, vyskupo palaiminti pasieks onkologinius pacientus. Gimnazistė Gabrielė Zinkutė pianu pagrojo keletą kūrinių ir atliko savo kūrybos giesmę apie angelą sargą, kurią skyrė onkologiniams pacientams. Skautai pasidalino Betliejaus taikos ugnimi, skleidžiančia šviesą, šilumą ir ramybę.

Klaipėdos universitete vyskupą sutiko rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, prorektorius dr. Benediktas Petrauskas, mons. prof. Arvydas Ramonas ir universiteto kapelionas doc. Andrius Vaitkevičius. Susitikimo metu pasidžiaugta ne tik moksliniais universiteto pasiekimais, bet ir solidžiu žmogišku ugdymu skatinant savanorystę ir diegiant naujas iniciatyvas.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: