į pirmą puslapį

Kronika

Skaudvilėje duris atvėrė parapijos namai
Paskelbta: 2023-09-18 01:08:39

kaudvilės šv. Kryžiaus parapija 2023 m. rugsėjo 17 d. šventė titulinius atlaidus. Kartu buvo švenčiama ir Skaudvilės miesto šventė. Iškilmingoms šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, koncelebravo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius.

Homilijoje vyskupas kalbėjo apie atleidimą, kuris užtikrina ne tik dvasinio gyvenimo brandą, bet turi įtakos ir fizinei bei psichinei žmogaus savijautai. Iš Kristaus Kryžiaus plaukia atleidimo srovės, todėl svarbu kiekvienam atrasti Kryžių kaip stiprybės ir išgelbėjimo versmę. Vyskupas ragino iš naujo atrasti krikščioniškojo tikėjimo jėgą ir priminė Viešpaties žodžius apie kasdieninį savojo kryžiaus nešimą stiprybės semiantis iš Viešpaties.

Po šv. Mišių ir procesijos Skaudvilės turgaus aikštėje prasidėjo šventė, kurioje sveikinimo žodį tarė Telšių vyskupas, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, LR seimo narys Romualdas Vaitkus bei kiti svečiai. Šventės dalyviai susirinko atnaujintuose parapijos namuose. Parapijos klebonas kan. Alvydas Bridikis pristatė visą parapijos namų atnaujinimo istoriją ir įvardijo pagrindinius rėmėjus ir jiems padėkojo. Artimiausiu laiku parapijos namuose pradės veikti vaikų dienos centras, o kitose patalpose planuojama atidaryti ir senjorų dienos centrą. Atnaujintais parapijos namais ypač džiaugiasi parapijiečiai, kurie turės patalpas maldos sambūriams bei choro repeticijoms.

Palaiminęs Skaudvilės parapijos namus vyskupas linkėjo pripildyti juos gyvybės, kad šios patalpos tarnautų parapijos bendruomenės dvasiniams, kultūriniams bei socialiniams poreikiams.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: