į pirmą puslapį

Kronika

Mišios krepšinio aikštelėje
Paskelbta: 2023-09-04 13:39:17

Katalikiškosios Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos bendruomenė naujuosius mokslo metus 2023 m. rugsėjo 1 d. pradėjo šv. Mišiomis Telšių arenoje. Pamaldoms vadovavo vyskupas Algirdas Jurevičius, koncelebravo gimnazijos kapelionas kun. Egidijus Kumža, broliai saleziečiai bei kiti dvasininkai.

Pasveikinęs katalikiškos gimnazijos bendruomenę vyskupas atkreipė dėmesį į tai, kad naujieji mokslo metai prasideda vykstant Pasaulio krepšinio čempionatui ir besiruošiant naujojo LKL sezono atidarymui, todėl šv. Mišios vyksta varžyboms paruoštoje krepšinio aikštelėje. Tai tarsi ženklas, kad be pastangų neįmanoma pasiekti aukštų rezultatų ir pergalių nei sporte, nei moksle, nei gyvenime.

Komentuodamas Evangelijos ištrauką apie dešimt mergaičių, vyskupas kalbėjo apie alyvą, kuri leidžia žibintams šviesti. Kadangi Kristaus palyginimas yra labai daugiaplanis, tai šviesą nešančia alyva gali būti jautri ir atjaučianti širdis, mokslo žinios bei pasitikėjimas Dievu, su kurio pagalba įveikiame visus sunkumus.

Ganytojas priminė šv. Jono Pauliaus II mintį, kad mokslas ir tikėjimas yra tarsi du sparnai, kurie kelią žmogų į aukštumas. Vyskupas pasidžiaugė, kad Vincento Borisevičiaus gimnazija puikiai derindama tikėjimą ir mokslą, sudaro galimybes įvairiapusiškai asmenybės raiškai. Laimindamas gimnazistus ganytojas linkėjo naujų patirčių, naujų polėkių ir naujų laimėjimų

Telšių vyskupijos kurijos informacija
Ligitos Kaziukonės nuotr.

 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: