į pirmą puslapį

Kronika

Jei matai prasmę – esi laimingas!
Paskelbta: 2023-07-15 10:49:01

2023 m. liepos 11-14 dienomis dalis Telšių vyskupijos kunigų dalyvavo rekolekcijose, kurias vedė Vilniaus universiteto kapelionas t. Gintaras Vitkus SJ, priklausantis Centrinės Europos jėzuitų provincijai.

Rekolekcijų tikslas – gyvenant laiko tėkmėje (chronos) patirti susitikimo su Viešpačiu (kairos) džiaugsmą. Dievas kiekvieną šaukia vardu ir kreipiasi į kiekvieną asmeniškai. Nors turime daug lūkesčių, susijusiu su pašaukimu ir užimamos pareigomis, tačiau ne visiems mūsų lūkesčiams lemta išsipildyti. Rekolekcijų vedėjas pateikė apaštalo Andriejaus ir šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresėlės gyvenimo pavyzdžius, iliustruojančius neišsipildžiusių lūkesčių transformavimą į vaisingą apaštalavimo praktiką.

Dvasininkui svarbu matyti atliekamų darbų prasmę. „Jei esi mažiausioje parapijoje ir žemiausiose pareigose, bet matai tame prasmę – esi laimingas“, - kalbėjo t. Gintaras ir pateikė teisiojo Jobo pavyzdį. Gera būti tikinčiu tuomet, kai tau sekasi. Piktasis siekė išplėšti Jobą iš komforto zonos ir patikrinti jo teisumą. Tokių išbandymų patiria ir šiandienos tikintieji, atsidūrę tikėjimui nedraugiškoje aplinkoje. Kai Dievas siunčia išbandymą, tai duoda pakankamai dovanų tą išbandymą pakelti, todėl nereikia išsigąsti sunkių situacijų, bet pasitikėti Viešpačiu.

Dvasiškai sustiprinti ir patyrę bendrystę kunigai laimės kupinomis širdimis išvyko į savo tarnystės vietas.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: