į pirmą puslapį

Kronika

Palaiminimų diena jaunimui
Paskelbta: 2022-11-21 22:07:46

2022 m. lapkričio 19 d. Pasaulinės jaunimo dienos proga Telšiuose vyko Palaiminimų diena jaunimui, kurią organizavo Kretingos Pranciškoniško jaunimo tarnyba (KPJT) ir Tarptautinė evangelizacijos mokykla (TEM), padedant Telšių vyskupijos jaunimo centrui (TVJC). Pasaulinė jaunimo diena sutampa su Kristaus Karaliaus iškilme, užbaigiančia liturginius metus, tad šis Kristaus Karaliaus titulas tapo renginio leitmotyvu.

Vidurdienį prasidėjęs renginys į Telšių Žemaitės teatrą surinko beveik 300 jaunuolių iš visos vyskupijos. Sveikinimo žodį atvykusiems tarė Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Ganytojas skelbė, jog esame Kristaus karalystės piliečiai, mylimi Dievo nepriklausomai nuo savo talentų, pasiekimų ar padėties visuomenėje. Drąsindamas nebijoti būti atmestiems, nesuprastiems dėl savo tikėjimo, vyskupas priminė, jog ir Kristus buvo persekiojamas dėl skelbiamos tiesos.

Ganytojo žodį sekė jaunuolių liudijimai. Dalyviai žiūrėjo vaizdo įrašą, kuriame Farzana iš Oksfordo (JK) dalinosi, kaip krikščionybėje atpažino meilės žinią, sutiko mylintį Dievą, kurio nerado islame. Gyvai jaunimui kalbėjusi Greta iš Pakutuvėnų pasakojo apie savo gyvenimą iki susitikimo su Kristumi, ir kaip radikaliai jis pasikeitė, Kristui tapo jos gyvenimo Karaliumi. Mariupolyje (Ukrainoje) gimęs Danilas įrašė vaizdo liudijimą, kuriame pasakojo apie savo susitikimą su Dievu ir su bendruomene, kuri įgalino jį tarnauti kitiems ir drąsiai liudyti tikėjimą savo aplinkoje.

Jaunuoliai turėjo galimybę su šalia sėdinčiais kaimynais pasidalinti mintimis, kilusiomis besiklausant jaunuolių istorijų. Po pietų pertraukos jaunimas rinkosi įvairias veiklas. Vieni laiką leido ikonėlių dirbtuvėse, kiti žiūrėjo filmą „Drugelių cirkas“, treti zujo aplink Telšių katedrą interaktyvioje ekskursijoje gavę konkrečias užduotis, dar kiti pasirinko šlovinimą šokiu, stalo tenisą bei teatro užsiėmimą. Giedojimo grupelėje „apšildę“ balsus jaunuoliai buvo pasiruošę tolimesnei renginio programai.

Sugrįžusiems iš užsiėmimų dalyviams Telšių vyskupijos jaunimo centro komanda pristatė kitąmet Lisabonoje (Portugalijoje) vyksiančias Pasaulio jaunimo dienas, į kurias kviečiamas jaunimas nuo 14 iki 35 metų. Buvo parodytas filmukas iš praėjusių jaunimo dienų Panamoje, kur popiežius Pranciškus susitiko su milijonu jaunų žmonių iš viso pasaulio. Pristatymą užbaigė Pasaulio jaunimo dienų 2023 himno vaizdo įrašas, žavintis Lisabonos vaizdais ir kviečiantis dainuoti kartu.

Po pasaulio jaunimo dienų pristatymo į sceną žengė gausi TEM komanda. Beveik dešimtis TEM savanorių, kurių pagrindinė tarnystė apima darbą su 14-17 m. jaunuoliais, kvietė dalyvius atvykti švęsti Naujųjų metų kitaip – su malda, šokiais, linksmybėmis – blaiviai! Šiam renginiui reklamuoti komanda sukūrė linksmą siužetinį filmuką, kurio herojais tapo TEM savanoriai, tad pristatymo metu dalyviams tikrai nebuvo kada nuobodžiauti.

Šlovinimui salėje vadovavo svečiai iš Vilniaus – katalikiška charizmatinė bendruomenė „Viešpaties balsas“. Skambant giesmėms, teatro fojė laukė kunigai, kurie teikė Sutaikinimo sakramentą, meldėsi už jaunuolius užtarimo malda, kvietė dvasiniam pokalbiui. Užtarimo maldos tarnystę vykdė ir „Viešpaties balso“ komandos nariai. Jaunimas gausiai būriavosi tiek Sutaikinimo sakramentui, tiek užtarimo maldai gauti.

Maldos ir šlovinimo valanda padėjo dalyviams pasiruošti renginio programos kulminacijai – iškilmingoms Šv. Mišioms Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje. Šv. Mišių metu giedojo katedros jaunimo choras, liturgijai patarnavo būrelis ministrantų, Šv. Mišių aukai vadovavo ir homiliją sakė vysk. Algirdas Jurevičius. Savo homilijoje ganytojas kalbėjo apie laikiną žemiškąjį grožį ir nesenstantį, laikui nepavaldų tikėjimo, meilės, tarnystės grožį. Vyskupas linkėjo būti gražiais pirmiau širdyje, nes Kristus yra mūsų širdžių Karalius, o tapdami panašesniais į Jį pasijusime tikrais Jo karalystės piliečiais. Po pamaldų kunigai jaunimui padalijo pop. Pranciškaus laišką, skirtą Pasaulinei jaunimo dienai. Tai tebūnie kvietimas ruoštis dvasinei o gal ir fizinei kelionei į Pasaulio jaunimo dienas Lisabonoje.

Dėkojame Kretingos Pranciškoniško jaunimo tarnybai, Tarptautinei evangelizacijos mokyklai ir Telšių vyskupijos jaunimo centro savanoriams už puikų renginį, sukvietusį beveik 300 jaunuolių bendrystėje šlovinti Kristų Karalių ir švęsti savo tikėjimą.

Telšių vyskupijos Jaunimo centro informacija









aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: