į pirmą puslapį

Kronika

Telšių vyskupijos jaunimo savanorių savaitgalis Telšiuose
Paskelbta: 2022-10-18 02:55:15

2022 m. spalio 14-15 d. Telšių vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko vyskupijos jaunimo savanorių savaitgalis, į kurį jaunimą pakvietė Telšių vyskupijos jaunimo centras. Renginyje dalyvavo savanoriai iš dekanatų, juos lydėjo jaunimo vadovai bei kunigai – dvasios vadai. Susitikimo tikslas - pasidalinti patirtimi apie šiemet vykusius jaunimo renginius, susipažinti su jaunimo centro planais ateities veikloms ir bendrystėje sustiprinti savanorių tarpusavio ryšius.

Penktadienio vakaras buvo skirtas trumpam pasidalinimui, neformaliam bendravimui bei pramogoms. Dalyviai žaidė susipažinimo žaidimą, Priekulės ir Klaipėdos parapijų atstovai pristatė savo parapijose vykstančias jaunimo veiklas. Vakaronės programa, vedama perkusininko Jotvilo Švirino, kvietė patriukšmauti grojant afro būgnais. Atmosferai įkaitus nuo afrikietiškų ritmų, vakaronė tęsėsi šokiais ir dainomis. Vakaro programoje talkino ir kunigų seminarijos propedeutinio kurso studentai.

Šeštadienio rytą dalyviai pradėjo šv. Mišiomis Telšių katedroje, kurioms vadovavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Vyskupas homilijoje kalbėjo apie šv. Teresę Avilietę primindamas jos mistines patirtis ir kvietė jaunimą į kasdienybės mistiką, t. y. išgyventi Dievo patirtį kasdienybėje. Pamaldose giedojo Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos jaunimo choras. Po Šv. Mišių jaunimas iš Telšių, Klaipėdos, Plungės ir Skuodo dalinosi gerąja patirtimi, o programą praturtino svečio iš Tiberiados vienuolyno brolio Jono liudijimas apie darbą su jaunimu Baltriškėse. Jam antrino Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės parapijoje Tiberiados brolių įkurta Šv. Damijono jaunimo maldos grupelė.

Paskutinėje susitikimo dalyje Telšių vyskupijos jaunimo centras savanoriams pristatė idėjas ateities jaunimo veikloms, taip pat pasidalino žinia apie artėjančias Pasaulio Jaunimo dienas 2023-iaisis Lisabonoje. Pilnamečius dalyvius kvietė vykti į Taize jaunimo susitikimą Rostoke, Vokietijoje, Naujųjų Metų išvakarėse. Vadovai ir jaunimo dvasios vadai tuo metu turėjo strateginę sesiją, kurios metu aptarė jaunimu sielovados galimybes, iššūkius bei perspektyvas. Intensyvią programą užbaigė malda ir vyskupo Algirdo palaiminimas, o saujelė ištvermingiausiųjų pasiliko padėti kunigų seminarijos bibliotekoje.

Jaunimo centro komanda džiaugiasi savo savanorių bendruomene ir nekantriai laukia kitų susitikimų!

Telšių vyskupijos jaunimo centro informacija




aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: