į pirmą puslapį

Kronika

Telšių vyskupijos kunigų rekolekcijos
Paskelbta: 2021-08-04 20:16:24

Rugpjūčio 1 - 4 dienomis Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko Telšių vyskupijos kunigų rekolekcijos, kurias vedė kunigas mons. dr. Artūras Jagelavičius. Rekolekcijose dalyvavo apie trisdešimt kunigų. Tai jau antrosios šiemet vyskupijos kunigams skirtos rekolekcijos.

Rekolekcijų vedėjas gilinosi į temą apie kunigų tikėjimą ir paminėjo skaudžius atvejus, kai kunigai susvyruoja ir net praranda tikėjimą. Monsinjoras pasidalino savo patirtimi tarnaujant Kauno klinikose kapelionu. „Susitikimas su mirštančiais ligoniais ir Ligonių sakramento teikimas man yra didžiulis tikėjimo sustiprinimas“ – kalbėjo mons. Artūras. Nemažas dėmesys buvo skirtas aptarti kunigų pervargimo ir išsekimo reiškiniui.

Buvo gera tris dienas atitrūkti nuo kasdienybės ir atsiverti Dievo veikimui per Švč. Sakramento adoraciją, Kryžiaus kelio ir Rožinio slėpinių apmąstymus bei kitas dvasines pratybas. Rekolekcijų vedėjas kaip atlygį už viso gyvenimo tarnavimą Dievui įvardijo patį Dievą: „Dievas neduos jokio atlygio, - tik save patį“. Baigdami rekolekcijas kunigai meldė, kad kuo ilgiau ir tvariau išliktų dvasiniai rekolekcijų vaisiai.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 


 

 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: