į pirmą puslapį

Kronika

Telšių vyskupijos kunigų rekolekcijos
Paskelbta: 2021-07-15 23:26:47

Liepos 12-15 dienomis Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko Telšių vyskupijos kunigų rekolekcijos, kurias vedė kunigas teol. lic. Artūras Kazlauskas. Rekolekcijose dalyvavo virš keturiasdešimt kunigų.

Kaip pagrindinį rekolekcijų tikslą kunigas A. Kazlauskas įvardijo – pajusti dabartį. Dažniausiai veržiamės į ateitį ir dėliojame rytdienos darbus, tačiau pamirštame, kad Dievas visų pirma veikia dabartyje. Todėl pernelyg didelis įsitraukimas į pasaulio reikalus trukdo dvasiniam gyvenimui. Rekolekcijų dalyviai turėjo galimybę sustoti ir pažvelgti į savo dabartį Dievo akivaizdoje.

Kurdamas pasaulį Viešpats kasdien skelbė, kad visa yra gera. Tad ir kunigai mokėsi pozityvaus požiūrio į save, į kitus žmones ir į pasaulio įvykius. Emauso istorija parodė, kad net ir sudužus visoms viltims, Jėzus keliauja kartu kaip paslaptingas nepažįstamasis ir vėl uždega širdis, grąžina viltį ir tikėjimą.

Tris dienas rekolekcijų dalyviai klausė konferencijų, atliko mąstymus, meldėsi Rožinį, ėjo Kryžiaus kelią ir adoravo Jėzų, esantį Švenčiausiajame Sakramente. Sustiprinti dvasiškai bei atnaujinę kunigiško pašaukimo malonę kunigai grįžo į savo tarnystės vietas parapijose.

Tesidžiaugia tikintieji turėdami šventų kunigų!

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 


 

 

 

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: