į pirmą puslapį

Kronika

Policijos ir visuomenės šventė Telšiuose
Paskelbta: 2024-09-28 22:13:42
 

Kasmet artėjant Angelų sargų dienai Lietuvos policija rengia Policijos ir visuomenės šventę, kuri šiemet įvyko rugsėjo 28 d. Telšiuose. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis katedroje, kurioms vadovavo Šiaulių vyskupas koadjutorius Darius Trijonis, koncelebravo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius bei iš įvairių komisariatų atvykę policijos kapelionai. Pamaldose dalyvavo LR Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, komisariatų vadovai, teisėsaugos institucijų atstovai, policijos veteranai bei užsienio svečiai. Pamaldose giedojo Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios choras, kuriam pritarė Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Homilijoje Telšių vyskupas komentavo Koheleto knygą ir klausė – ar tikrai viskas yra tik tuštybių tuštybė? Anot ganytojo, kiekviena mūsų diena gali tuščia, arba pripildyta prasmės. Kalbėdamas apie kiekvienos dienos prasmę vyskupas priminė, jog Bažnyčia ir policija yra sąjungininkai kovoje prieš blogį, prieš nusikaltimus ir pažeidimus. Kartu esame vienoje barikadų pusėje kovodami už žmogų ir už visuomenės saugumą.

Pamaldų pabaigoje dvasininkai suteikė palaiminimą policijos pareigūnams, o ministrė ir generalinis komisaras tarė padėkos žodį.

Iš katedros orkestro atliekamo maršo lydima policijos komisariatų vėliavų procesija patraukė link Turgaus aikštės, kur buvo apdovanoti pasižymėję pareigūnai, o Lietuvos policijos mokyklos kursantai davė iškilmingą priesaiką.

Likusią šventės dalį visuomenė galėjo susipažinti su policijos veikla, su policijoje tarnaujančiais keturkojais – tarnybiniais šunimis, stebėti motoakrobatų pasirodymą, apžiūrėti naujausią policijos techniką ir kitus įrenginius. Vaikų laukė su policijos veikla susijusios edukacijos. Šventę vainikavo įspūdinga policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS kovinė operacija, kuri šiemet vyko ant Masčio ežero, o jai atlikti buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis ir ARO kateriai.

Šventės vakarą dalyviai rinkosi į Telšių kunigų seminarijos salę, kur sveikinimo žodį tarė užsienio svečiai. Generalinis komisaras Renatas Požėla už bendradarbiavimą su Lietuvos policija apdovanojo Telšių vyskupo generalvikarą kan. Vilių Viktoravičių padėkos raštu ir ženklu. Generalinis komisaras apdovanojo ir policijos kapelioną Simą Maksvytį. Policijos šventė toliau tęsėsi kunigų seminarijos erdvėse.

Šventės dalyviai pastebėjo, jog tą dieną Telšiai tapo pačiu saugiausiu Lietuvos miestu, kurį saugo tiek angelai sargai, tiek ir žemiški jų padėjėjai – policininkai. Viešpatie, laimink jų tarnybą!

Telšių vyskupijos kurijos ir Lietuvos policijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: