į pirmą puslapį

Kronika

Telšius aplankė apaštalinis nuncijus
Paskelbta: 2024-09-26 16:13:06

2024 m. rugsėjo 24-25 dienomis Telšiuose lankėsi apaštalinis nuncijus Baltijos kraštuose arkivysk. Georg Gänswein. Ryto šv. Mišiose, vadovaujamose Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus, buvo prisimintas apaštališkasis protonotaras Stasys Žilys (1924-2021), kuriam būtų sukakę šimtas metų. Šv. Mišiose koncelebravo ir daugiau vyskupų bei kunigų, liturgijai patarnavo seminaristai.

Homilijoje Telšių vyskupas perpasakojo protonotaro prisiminimus, kai 1944 metais jam kartu su seminaristu Antanu Rubšiu teko palikti Telšių kunigų seminariją, trauktis į Vakarus ir ten ieškoti saugios užuovėjos nuo karo bei sovietų persekiojimo. Jiems pavyko baigti teologijos mokslus ir tapti dvasininkais, daug nuveikusiais Bažnyčiai ir Tėvynei.

Komentuodamas psalmės žodžius - „Tavasis, Viešpatie, žodis yra mano žingsniams žibintas“ – vyskupas kalbėjo: „Ką tai reiškia? Jei einame per akliną tamsą, rizikuojame, kad mūsų žingsnis bus žengtas į bedugnę ir mes pražūsime. Mums būtinas pasišviesti kelią ir žinoti, kur mes statome savo koją. Kai psalmistas kūrė šią psalmę, jis turėjo minty taip pat ir sunkius sprendimus, nes judėti gyvenimo keliu, reiškia priimti sprendimus, o kokius – tu nežinai. Tai – tarsi statyti koją tamsiame ir pavojingame tarpeklyje. Tačiau yra išeitis užsidegti Dievo žodžio, t. y. apreiškimo žibintą. Kai tau sunku, tu gali ieškoti pagalbos iš Dievo, iš Jo žodžio.“

Po šv. Mišių sveikinimo žodį seminaristams tarė nuncijus. Jis padrąsino siekti užsibrėžto tikslo tačiau taip pat pažymėjo, jog kunigystės siekimas nėra lengvas kelias, bet jis suteikia draugystę su Viešpačiu Jėzumi ir daro žmones laimingus. Nuncijus pažadėjo kasdien melstis už seminaristus, o taip pat ir pats prašė maldos savo apaštalinei tarnystei. Nuncijus bendravo ir su sielovados centrų darbuotojais, dalyvavusiais pamaldose, aplankė Telšių šv. Antano Paduviečio katedrą, meldėsi prie Dievo tarno vysk. Vincento Borisevičiaus sarkofago.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: