į pirmą puslapį

Kronika

Susitikimo džiaugsmas Telšiuose
Paskelbta: 2024-09-18 21:53:01
 

2024 m. rugsėjo 18 d. Telšiuose vyko vyskupijos kunigų susirinkimas, kuriame dalyvavo virš devyniasdešimt dvasininkų. Susitikime vyravo pakili nuotaika, nes tokio pobūdžio susitikimas vyko beveik prieš tris mėnesius ir kunigai pasiilgo vienas kito, turėjo ką pasakyti ir pasidžiauti vienas kitu.

Susitikimas prasidėjo Valandų liturgijos malda, po kurios Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius pristatė į vyskupijos tikinčiųjų sielovadą įsijungusį diakoną Adam Dunst OFM Conv., tarnaujantį Klaipėdos Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijoje. Pagrindinį pranešimą referavo ganytojas. Pradžioje vyskupas pasidalino sielovadininkų išvykos Luko vyskupijoje įspūdžiais, tačiau pagrindines pranešimo mintis ganytojas perteikė iš sinodinio susitikimo Lince (Linz, Austrija) ir tarptautinės Renovabis konferencijos Freizinge (Freising, Vokietija). Apibendrindamas savo pranešimą vyskupas pastebėjo, jog krikščionybės skelbėjai atvykdavo į aplinką, kurioje nebuvo tikinčiųjų, bažnyčios pastatų ir kitų sielovadinės atramos punktų. Nepaisant to, jie paskelbdavo Dievo žodį, sutelkdavo įtikėjusius ir įkurdavo tikinčiųjų bendruomenę. Šiais laikais mes turime žymiai geresnes sąlygas:

- atvykstame į parapiją, kuri turi pastatus ir tikinčiųjų bendruomenę;
- evangelizuojame ir katekizuojame pagal pateiktas programas;
- veikiame pagal vyskupo pateiktas nuorodas...
Palyginus mūsų veikimą su pirmųjų krikščionybės skelbėjų ir misionierių užduotimi, mes turime idealias sąlygas Evangelijai skelbti: turime pastatus, programas ir kitas priemones. O ko mums trūksta? – Trūksta pasišventimo ir misionieriškos dvasios!

Telšių vyskupo generalvikaras kan. Vilius Viktoriavičius pristatė 2025-uosius Jubiliejaus metus Bažnyčioje. Kanauninkas pakvietė parapijas aktyviai dalyvauti Jubiliejuje ir siekti jubiliejinių malonių.

Galimybę pasisakyti ir pristatyti savo veiklą turėjo Carito, Šeimos, Jaunimo, Katechetikos centro vadovai. Artėjančią misijų dieną pristatė kun. Massimo Bianco SDB, kuris pakvietė visus į vestuves („Eikite ir kvieskite visus į vestuves“, plg. Mt 22,9).

Baigiantis susitikimui vyskupas priminė Telšių vyskupijoje vykstančius statybinius projektus (Vydmantų bažnyčios statyba, Pagėgių bažnyčios atstatymas po gaisro ir Telšių katedros koplyčios statyba) ir supažindino su jų eiga. Susikimo džiaugsmą dvasininkai pratęsė pietų metu.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: