į pirmą puslapį

Kronika

Telšių kunigų seminarija pradėjo ugdymo metus
Paskelbta: 2024-09-06 22:38:21

Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinį kursą šiemet pradėjo septyni kandidatai. Dar vienas iš Telšių vyskupijos kilęs kandidatas, pajutęs pašaukimą būti kariuomenės kapelionu, pasiruošimą kunigystei pradeda specialiai tam skirtoje kunigų seminarijoje Romoje.

2024 m. rugsėjo 6 d. Telšių katedroje šv. Mišiomis iškilmingai buvo pradėtas propedeutinio ugdymo kursas. Kadangi seminaristai yra kilę iš aktyvių parapijų bei bendruomenių ir moka patarnauti liturgijoje, jų pačių iniciatyva buvo suorganizuota pilna asista.

Homilijoje Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius kalbėjo: „Mokslo metai Telšių kunigų seminarijoje visuomet nauji, nes kasmet į propedeutinį kursą atvyksta nauji žmonės, kurie vienus metus praleis mūsų tarpe. Juos mes matysime ne tik seminarijos kiemelyje, bet ir katedroje, įvairiose Telšių miesto socialinėse įstaigose, o sekmadieniais jie lankys įvairias didžiausios Lietuvoje Telšių vyskupijos parapijas. Tad sveikinu Kasparą, Dominyką, Edgarą, Daumantą, Kasparą, Augustiną ir Titą, atvykusius į Telšius iš įvairių Lietuvos vyskupijų.“

Ganytojas komentavo dienos skaitinyje (1 Kor 4,1-5) randamus du apaštalų apibūdinimus: Kristaus tarnai ir Dievo slėpinių tvarkytojai. Pabrėždamas tarnavimo dvasią vyskupas pabrėžė, kad kunigai nėra Dievo slėpinių „savininkai“, bet iš Dievo kylančių dovanų tvarkytojai bei dosnūs dalintojai.

Pabaigoje ganytojas pakvietė bendruomenės žmones malda lydėti visą ugdymosi kunigystei procesą, o seminaristams palinkėjo psalmės žodžiais: „Viešpačiui savo likimą paveski, juo pasikliauki: jis padarys, ko tau reikia“ (Ps 36).

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: