į pirmą puslapį

Kronika

Klaipėdoje atidarytas naujas progimnazijos pastatas
Paskelbta: 2024-09-02 23:15:31

2024 m. rugsėjo 2 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius dalyvavo Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos naujo pastato atidarymo šventėje. Tai didžiulis įvykis, nes nuo Lietuvos nepriklausomybės atgavimo metų Klaipėdoje pastatyta pirma nauja mokykla.

Vyskupą lydėjo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius ir Klaipėdos dekanas kun. Rolandas Karpavičius. Šventę pradėjo progimnazijos direktorė Rima Narkienė. Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus pasidžiaugė naujos mokyklos projektu ir pasveikino pedagogus, mokinius bei jų tėvelius.

Vyskupas sveikinimo žodyje prisiminė, jog vyskupijos mastu tenka dažniausiai girdėti apie tai, kad mokyklos apjungiamos ar net uždaromos. Žinia, kad Klaipėdoje pastatyta naujas mokyklos pastatas, nuteikia viltingai. Tai rodo, jog šis miestas turi ateitį, nes turi vaikų ir jaunimo! Vyskupas palinkėjo progimnazijos bendruomenei, kad įėję į naują pastatą jie puoselėtų ir atnaujintą požiūrį į žmogų, kuriam reikia ne tik protinio lavinimo, bet ir dvasinio ugdymo. Palaiminęs susirinkusius žmones ganytojas švęstu vandeniu pašlakstė žmones bei mokyklos pastatą. Po meninio mokinių pasirodymo didžiulė minia žmonių sugūžėjo į klases.

Mokyklos vadovybė pravedė ekskursiją, kurios metu buvo aplankytos klasės, specializuoti kabinetai, sporto salės bei vidinis kiemelis. Vyskupas aplankė ir progimnazijoje įrengtą tikybos kabinetą.

Viešpatie, laimink visus besimokančius ir jų ugdytojus!

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: