į pirmą puslapį

Kronika

Relikvijų inauguracija Švėkšnos bažnyčioje
Paskelbta: 2024-07-21 23:19:03
 

Švėkšnos parapijoje 2024 m. liepos 21 d. įvyko šv. Jokūbo atlaidai. Šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Švėkšnos parapija priklauso šv. Jokūbo piligrimų keliui, todėl sulaukia vis didesnio tarptautinio dėmesio.

Šie atlaidai buvo ypatingi, nes atlaiduose dalyvavo Jakubovo parapijos klebonas kun. Stanislovas Červinskis (Stanisław Czerwiński), kuris laikinam pagerbimui Švėkšnoje atsivežė šv. Jokūbo relikviją. Kartu su kunigu dalyvavo ir Radwanice savivaldybės meras Pawel Piwko bei jį lydintys asmenys, šv. Jokūbo brolijos nariai iš Lenkijos. Svečius sveikino LR seimo narys Zigmantas Balčytis ir Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis.

Švėkšnos parapija nusprendė įrengti šv. Jonui Pauliui II atskirą altorių, todėl per šiuos atlaidus įvyko šv. Jono Pauliaus II relikvijų inauguracija bei paveikslo pašventinimas, kurį nutapė dailininkas Stanislovas Adomaitis.

Homilijoje Telšių vyskupas kalbėjo apie poilsio svarbą žmogaus gyvenime ir priminė, jog tarp Dešimties Dievo įsakymų yra įsakymas nedirbti šventą dieną. Dievas įsako ilsėtis, atostogauti ir kviečia į savo bendrystę. Ganytojas priminė pagrindinius momentus iš šv. Jokūbo ir šv. Jono Pauliaus II gyvenimo. Vyskupas kalbėjo: „Bažnyčia, kuri gauna šventųjų relikvijas, yra turtingesnė už kitas bažnyčias. Šventieji ragina sekti jų pavyzdžiu. Pranašas Jeremijas šiandien skaitinyje skelbia: „Vargas ganytojams, kurie išblaško avis...“ – Tačiau galima pasakyti, kad laimė tai kaimenei, kuri turi gerus ganytojus: laimė tai parapijai, kurios klebonas rūpestingas, laimė tam kraštui, kurio vyskupams rūpi avys, rūpi žmonės... Tiek apaštalas Jokūbas, tiek šv. Jonas Paulius II yra tie gerieji ganytojai, kurie rūpinosi ne tik savo sielos išganymu, bet jiems rūpėjo žmonės, jų išgelbėjimas.“

Po šv. Mišių ir Eucharistinės procesijos Švėkšnos parapijos klebonas kun. Julius Meškauskas pakvietė visus parapijiečius į klebonijos sodą agapei, kurios metu vyko koncertas. Žmonės neskubėjo skirstytis iš bažnyčios, bet meldėsi prie šv. apaštalo Jokūbo bei šv. Jono Pauliaus II relikvijų.

Švėkšnos parapijos bažnyčioje įrengus šv. Jono Pauliaus II altorių bei parūpinus relikvijas atsirado nauja traukos jėga, telkianti tikinčiuosius šauktis šventųjų užtarimo. Šventasis apaštale Jokūbai ir šv. Jonai Pauliau II, melskite už mus!

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: