į pirmą puslapį

Kronika

Dariaus kaime prisimintas istorinis skrydis
Paskelbta: 2024-07-15 07:47:10

2024 m. liepos 14 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius lankėsi Judrėnų parapijos teritorijoje esančioje Stepono Dariaus gimtinėje, kur vyko Lituanicos skrydžio 91-ųjų metinių paminėjimas. S. Dariaus gimtosios sodybos sodelyje šalia kryžiaus buvo švenčiama sekmadienio Eucharistija. Kviesdamas maldai ganytojas kalbėjo: „Dėkojame Dievui už Steponą Darių bei Stasį Girėną, meldžiame jiems dangaus laimės, o taip pat prašome, kad mūsų maža tauta niekada nepritrūktų drąsių žmonių, didvyrių, gebančių aukotis dėl Tėvynės laisvės bei garbės. Matant šiandien tiek daug į šventę atskridusių lėktuvų melskime ir už lakūnus, kad Viešpats laimintų jų kelionę ne tik žemėje.“

Homilijoje vysk. Algirdas kvietė mintimis nusikelti į 20 amžiaus pradžios Jungtines Amerikos Valstijas, kuriose laimės ieškojo tūkstančiai emigrantų iš Lietuvos. Tarp jų buvo ir du mūsų minimi didvyriai – Darius ir Girėnas. Jie galėjo ramiai sau gyventi Amerikoje, užsidirbti pinigų ir nieko nestokoti, bet meilė Tėvynei ir noras išgarsinti tuomet dar mažai kam pažįstamą Nepriklausomybę atgavusią šalį buvo nepaprastai didelis. Jie sudėjo visas savo santaupas, kad galėtų įsigyti lėktuvą ir leistis į gan pavojingą kelionę. Pagrindinis tikslas – išgarsinti Lietuvą.

Ganytojas priminė Evangeliją, kurioje Kristus siuntė apaštalus po du ir ragino neimti į kelionę jokių atsargų, bet pasitikėti pirmiausia Dievu. „Pasitikėti žmogumi ar lėktuvu yra gerai, bet pasitikėti Dievo vedimu yra svarbiausia“, - priminė vyskupas.

Po šv. Mišių lėktuvo piloto teises turintis Judrėnų parapijos klebonas kun. Robert Romanovski parodė ganytojui oro uostą, supažindino su įvairių modifikacijų lėktuvais, kurių tądien apie trisdešimt buvo atskridę į Dariaus sodybą. Vyskupas susitiko ir bendravo su lakūnais bei aviacijos entuziastais. Vaikams ypač didelį džiaugsmą kėlė iš lėktuvų beriami saldainiai, o suaugusieji stebėjo akrobatinio skraidymo grupės ANBO parodomąją programą, klausėsi koncertuojančiais atlikėjais.

Viešpats telaimina visus, pasiryžusius tiek dvasiškai tiek fiziškai siekti aukštumų!

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: