į pirmą puslapį

Kronika

Vyskupas susitiko su merais
Paskelbta: 2024-03-13 15:52:45

2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.

Susitikimo pradžioje ganytojas pasakė palyginimą apie šeimą, kurioje tėvas ir mama su meile, bet kiek skirtingai, auklėja savo vaikus. Jei tėvai gerai sutaria, tai ir vaikai yra laimingi. Ganytojas civilinę valdžią prilygino tėvo autoritetui, o Bažnyčią – motinos atjautai ir meilei. Konkrečioje teritorijoje gyvenantys žmonės yra ne tik valstybės piliečiai, bet ir parapijiečiai, todėl gerai emocinei savijautai užtikrinti yra svarbu, kad Bažnyčia ir valstybinės institucijos ne tik gerai sutartų, bet ir bendradarbiautų.

Ratu susėdę susitikimo dalyviai pasidalino bendradarbiavimo patirtimi savivaldybėse ir galimybėmis per religinių bendruomenių rėmimo programą padėti Bažnyčiai telkti tikinčiuosius religinei, kultūrinei bei karitatyvinei veiklai. Vyskupas Algirdas papasakojo įspūdžius iš Romoje vykusio sinodo. Kilo diskusija dėl dvasininkų dalyvavimo politiniame gyvenime, dirbtinio intelekto etinių aspektų bei kitais klausimais.

Vyskupas padėkojo savivaldybių vadovams už pagalbą palaikant šeimos instituciją bei kitas prigimtines vertybes ir pakvietė planuoti piligrimystę į Romą Jubiliejiniais 2025-aisiais metais. Po pietų svečiai turėjo galimybę aplankyti Vasario 16-ios Akto signataro vyskupo Justino Staugaičio rūpesčiu pastatytą Telšių vyskupijos kuriją ir susipažinti su ekspozicija.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: