į pirmą puslapį

Kronika

Ryškėnai tapo Mažąja kultūros sostine
Paskelbta: 2024-03-10 22:44:50

2024 m. kovo 10 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, lankėsi Ryškėnų šv. Brunono Kverfurtiečio koplyčioje. Sekmadienio pamaldomis prasidėjo Ryškėnų kaip Lietuvos mažosios sostinės metai. Pamokslo žodyje Telšių vyskupas priminė koplyčios globėją šv. Brunoną, kuris troško baltų gentims atnešti tikėjimą, kultūrą ir šviesą. Jo kankinystės aprašyme 1009 m. pirmą kartą istorijoje paminėtas Lietuvos vardas.

Po pamaldų šventės dalyviai susirinko prie Kultūros centro, kur šventinę nuotaiką kūrė Lietuvos šaulių sąjungos orkestras. Iškėlus Lietuvos bei Žemaitijos vėliava taip pat buvo iškelta ir Lietuvos mažosios kultūros sostinės vėliava.

Salėje šventės dalyvius pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus bei kiti garbingi svečiai. Sveikinimo kalboje Telšių vyskupas priminė, kad Dievas myli mažuosius, nes ir Viešpats Jėzus gimė ne didžiojoje sostinėje – Jeruzalėje, bet nedideliame miestelyje – Betliejuje. Pagirtina, kad centrinė valdžia vis labiau atsigręžia į periferiją, į regionus ir per tokias programas kuria bei puoselėja tolygų Lietuvos vystymąsi. Vyskupas linkėjo, kad per Mažosios sostinės metus Ryškėnuose įvyktų didelių dalykų.

Po sveikinimo kalbų grojo Lietuvos šaulių sąjungos orkestras, koncertavo Liudas Mikalauskas ir Vytautas Lukočius.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: