į pirmą puslapį

Kronika

Kur vaikai – ten ir Dievas
Paskelbta: 2024-02-12 14:46:01

Lietuvos padangėje kiek neįprastu būdu pasirodė nauja knyga – „Kur vaikai – ten ir Dievas“. Knygos autorius – ne kartą įvairiose konferencijose sutiktas nuolatinis diakonas Albertas Biesingeris – žinomas religijos pedagogikos ir bažnytinio suaugusiųjų švietimo profesorius emeritas, daug metų dėstęs Tiubingeno universiteto Katalikų teologijos fakultete.

Knygos mintys kilo iš gyvenimiškos patirties, nes diakonas Albertas yra keturių vaikų tėvas ir devynių vaikaičių senelis. Apmąstydamas savo mokslinę ir praktinę patirtį autorius skatina skaitytoją pažiūrėti į vaikus per susitikimo su Dievu prizmę. Tam padeda atidumas žmogui, ritualai bei tradicijos, istorijų pasakojimas, pokalbiai, bendra malda, buvimas vieni kitiems angelais. Autorius perduoda patirtį, kaip krikščioniškasis tikėjimas šeimoje tampa dovana tiek dideliems, tiek ir mažiems.

Knygos kelias į Lietuvos skaitytojų auditoriją yra unikalus, nes idėją išversti šeimoms ir katechetams vertingą knygą subrandino didžiulis Lietuvos draugas - Švč. Jėzaus Širdies misionierių ordino narys kun. Jakob Förg MSC iš Zalcburgo (Austrija). Tam jis pasitelkė į komandą vertėją Ritą Šlaitaitę, dizainerę Orintą Ž. Rötting bei kitus geradarius.

Knygos internetinėje svetainėje paskelbimui lietuvių kalba mielai pritarė knygos autorius diak. Albertas Biesingeris, jo žmona Beata, kurios sukurtais skiautiniais prasideda kiekvienas knygos skyrius, sutikimą davė ir Patmos leidykla.

Tad džiaugiamės galėdami skaitytojams pasiūlyti šią knygą PDF formatu nemokamai atsisiųsti iš Katedros knygyno svetainės (https://katedrosknygynas.lt), vaikų ir jaunimo katechezei skirtų knygų skyriaus.

Knygos kaina – 0,00 Eur, bet vertė – neįkainuojama. „Jei nepasidarysite kaip vaikai, neįeisite į Dievo karalystę“ (plg. Mt 18,3).

Kur vaikai – ten ir Dievas. A. Biesinger – Katedros Knygynas

Malonaus skaitymo ir Dievo atradimo per vaikus!

Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius
 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: