į pirmą puslapį

Kronika

Aukų pagerbimas Tuskulėnų rimties parke
Paskelbta: 2023-04-01 20:29:07

2023 m. kovo 30 d. Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse įvyko sovietinių represijų aukų pagerbimas. Tuskulėnų koplyčioje – kolumbariume pirmą kartą buvo aukojamos šv. Mišios už 1944-1947 metų sovietinės represijos aukas.

Šv. Mišioms vadovavo Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Pamokslo metu ganytojas kalbėjo apie aukojimosi reikšmę ir prasmę bei priminė apie karo baisumus, kurie vis dar vyksta Ukrainoje. Arkivyskupas pastebėjo, kad blogis veikia panašiai visais laikais. Ukrainoje taip pat atsiranda tokios vietos kaip Tuskulėnai, tai – Buča ir daugelis kitų vietų.

Šv. Mišias drauge su arkivyskupu koncelebravo keletas kunigų, tarp kurių buvo ir Telšių vyskupijos atstovas - kunigas Donatas Litvinas, Dievo tarno vyskupo Vincento Borisevičiaus beatifikacijos bylos postulatorius.

Po pamaldų gausiai susirinkusius dalyvius pasveikino Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr. Arūnas Bubnys. Jis priminė, kad Tuskulėnų vietovės kasinėjimai buvo pradėti 1994 metais ieškant Dievo tarno vyskupo Vincento Borisevičiaus palaikų. Dr. A. Bubnys dalyvavusiems Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kariūnams linkėjo saugoti ir ginti Lietuvą taip, kad daugiau niekuomet nebūtų tokių vietų kaip Tuskulėnai.

Kun. Donato Litvino informacija, nuotr. Raimundo Kaminsko.




aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: