į pirmą puslapį

Kronika

Kunigai dalijosi dvasinės kovos patirtimi
Paskelbta: 2023-03-15 20:41:45

2023 m. kovo 12-15 dienomis Telšių vyskupijos kunigai dalyvavo rekolekcijose, kurias vedė Ruklos Šv. Dvasios parapijos klebonas, Ruklos įgulos I kapelionato vyr. kapelionas, Kauno arkivyskupijos egzorcistas teol. dr. Arnoldas Valkauskas. Rekolekcijos vyko Telšių vysk. Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje. Jose dalyvavo apie keturiasdešimt dvasininkų.

Kun. Arnoldas kalbėjo apie kovą su rutina, į kurią patekti kunigams kyla realus pavojus. Ribinėse situacijose Dievas ypatingai subtiliai kalbina žmogų ir siūlo savo pagalbą. Rekolekcijų vadovas kalbėjo apie prioritetus tikinčiųjų gyvenime. Aukščiausias prioritetas – Dievo garbė, po to – mano sielos išganymas, o tik trečioje vietoje – kitų žmonių išganymas. Dažniausiai mūsų gyvenime dominuoja noras būti „kietu“, o tai yra puikybė. Kartais Dievas leidžia įvykti kokiai nelaimei, kuri tampa rimtu įspėjimu, kad gyvenime vyksta kažkas ne taip. Dykumos tėvas šv. Makarijus sakė: „Atsiversk pats ir apie tave atsivers tūkstančiai!“.

Rekolekcijų metu kunigai daug dėmesio skyrė maldai už pop. Pranciškų, švenčiantį savo pontifikato dešimtmetį, meldėsi Valandų liturgiją, Rožinį, apmąstė Kryžiaus kelią ir turėjo Švč. Sakramento adoraciją. Kaip ir įprasta antradieniais, rekolektantai šventė Eucharistiją antrajame Telšių katedros aukšte prie malonėmis garsaus šv. Antano altoriaus.

Vakarais dvasininkai susėdę ratu dalijosi dienos įžvalgomis ir turėjo galimybę užduoti klausimų rekolekcijų vedėjui. Dvasinėse konferencijose kun. A. Valkauskas daug rėmėsi teologu Karlu Rahneriu SJ bei dykumos tėvais, kurių egzistencija buvo pažymėta nuolatine dvasine kova. Ne ką mažiau dvasinės kovos reikia ir šiandien, norint gyventi pagal Evangeliją ir Kristaus mokslą. Pasaulis nori primesti krikščionims savo žaidimo taisykles, tačiau druska juk negali prarasti sūrumo. Rekolekcijų metu kun. Arnoldas pateikė daug pavyzdžių iš savo asmeninio gyvenimo ir situacijų, kuomet Dievas ypatingai parodė savo galybę.

Telšių vyskupijos kurijos informacija






aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: