į pirmą puslapį

Kronika

Adventinis vyskupo apsilankymas
Paskelbta: 2023-12-22 20:45:06
 

2023 m. gruodžio 21 d. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius lankė Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir susitiko su pareigūnais. Adventiniame susitikime ganytojas išreiškė gražesnio gyvenimo viltį: „Jei pasaulyje liausis bent vienas šiuo metu vykstantis karas - bus pasiektas laimėjimas; jei neprasidės naujų karų – taip pat bus pasiektas laimėjimas“. Vyskupas ragino taiką pasaulyje pradėti kurti nuo savęs, įsileidžiant mažu Kūdikėliu Betliejuje gimusio Kristaus ramybę į savo gyvenimą. Pareigūnus sveikino Telšių vyskupo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius, Klaipėdos apskrities VPK viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis, Lietuvos skautų atstovai perdavė Betliejaus taikos ugnį, giesmes atliko Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro kolektyvas „Junior City Jazz“.

Pirmą kartą vyskupas apsilankė Lietuvos probacijos tarnybos Klaipėdos skyriuje. Susitikime su darbuotojais vyskupas akcentavo susitikimą akių lygyje. Anot ganytojo, suaugęs pritūpia bendraudamas su vaiku, kad būtų jam artimas ir kad taip galėtų paveikiau perteikti žinią. Panašiai elgiasi ir didingas bei neaprėpiamas Dievas: jis „pritūpia“ prie žmogaus nusižemindamas, tapdamas žmogumi, gimdamas mažu Kūdikiu ir nueidamas visą žmogiškos egzistencijos kelią. Ganytojas atsakė į pareigūnų užduotus klausimus.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje vyskupas susitiko su generaliniu direktoriumi Algiu Lataku ir perdavė sveikinimus visam kolektyvui. Ganytojas susipažino su Klaipėdos uosto darbu, ateities planais ir palinkėjo Viešpaties palaimos visiems kilniems užmanymams.

Gruodžio 22 d. Telšių vyskupas apsilankė Telšių Caritas valgykloje, susitiko su jos lankytojais ir padėkojo vargstančiuosius maitinančiam Caritas kolektyvui bei rėmėjams. Jautrų žodį tarė Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė bei vargstančiųjų valgykla besirūpinantis kan. Vygintas Gudeliūnas. Šventinę programą paįvairino br. Piercarlo Manzo SDB paruošta programa, kurioje dalyvavo mažieji Vincento Borisevičiaus gimnazijos auklėtiniai, padeklamavę eilėraščių ir padainavę viltį įkvepiančią dainelę apie ugnį: „Dek, liepsnok, maža ugnele, neški šviesą mūsų šaliai!“ Vargstantieji buvo sujaudinti tokio priėmimo ir šluostėsi džiaugsmo ašaras.

Telšių vyskupas spėjo susitikti ir su Telšių rajono vadovais: metu Tomu Katkumi, administracijos direktoriumi Zigmu Nevardausku, vicemerais Almantu Lukavičiumi ir Agne Jakavičiūte – Miliauskiene. Ganytojas su vietos politikais pasidžiaugė besibaigiančių metų atliktais darbais, o pasikeisdamas dovanėlėmis sustiprino tolimesnį bendradarbiavimą.

Didelio vyskupo dėmesio sulaukė Vincento Borisevičiaus gimnazijos bendruomenė. Gimnazijos koplyčioje ganytojas vadovavo šv. Mišioms ir pasakė homiliją. Komentuodamas dienos skaitinius vyskupas iškėlė motinystės svarbą ir komentavo maldos žodžius apie nupuolusį žmogų, skubantį į mirtį. Nuopuolis žmonijai atneša tik mirtį, bet Dievas ateina gelbėti pražuvusių. Tad yra viltis išsigelbėti. Kartu koncelebravo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius, kun. Massimo Bianco SDB bei prel. Juozas Šiūrys.

Po šv. Mišių padėkos žodį tarė gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis, pasidžiaugęs gimnazijos pasiekimais ir padėkojęs visam kolektyvui, kuris kartu su vyskupo toliau tęsė bendrystę prie agapės stalo.

Pastaraisiais metais Telšių vyskupija ypač tampriai ėmė bendrauja su „Alkos“ muziejumi, kuris buvusio Telšių bernardino vienuolyno celėse įrengė Žemaitijos sakralinio meno ekspoziciją. Vyskupas Algirdas apsilankė muziejaus prieškalėdinėje šventėje ir tarė sveikinimo žodį, kuriame pasidžiaugė puikiu bendradarbiavimu, o norintiems muziejaus darbuotojams pažadėjo ypatingą edukaciją – įvesti į hebrajų kalbos paslaptis. Pažinti hebrajų kultūrą „Alkos“ darbuotojams labai pravartu, nes vienas iš muziejaus padalinių yra įsikūręs Telšių žydų aukštojoje mokykloje ir siekia perteikti lankytojams buvusį Telšių žydų kultūros paveldą. Pasidžiaugę Kristaus gimimo švente muziejininkai vienas kitą sveikino su artėjančiomis šventėmis.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: