į pirmą puslapį

Kronika

Maldos pusryčiai Mažeikiuose
Paskelbta: 2022-12-07 20:21:56

2022 m. gruodžio 7 d. Mažeikiuose įvyko tradiciniai maldos pusryčiai, į kuriuos Mažeikių rajono savivaldybės dvasininkus sukvietė meras Vidmantas Macevičius. Maldos pusryčiuose dalyvavo ir Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius.

Renginį pradėjo Viekšnių kun. Jono Ilskio ateitininkų kuopos nariai, kurie pristatė Advento prasmę ir pagiedojo giesmių. Mažeikių rajono savivaldybės meras pasidžiaugė puikiu bendradarbiavimu tarp savivaldos ir parapijų, o Telšių vyskupas priminė apie akimirkos grožį. Siaučiant karui Ukrainoje vertybe tampa kiekviena taikos akimirka, kurios mes net neįvertiname, pvz. ryte pabusti ir išgerti puodelį kavos daugeliui yra įprasta ryto rutina, kurios negali sau leisti karo pavojuje gyvenantys žmonės. Ganytojas paragino branginti kiekvieną akimirką ir už ją Dievui dėkoti, nes daugelis žmonių to neturi. Taip pat buvo išsakytas noras siekti taikos savo širdyje, šeimoje, darbovietėje bei visuomenėje, nes taikdariams Viešpats skiria palaiminimą.

Pusryčių metu kalbas sakė dvasininkai bei savivaldybės administracijos atstovai. Visi džiaugėsi atliktais darbais išsaugant sakralinį paveldą, linkėjo vieni kitiems ramybės, taikos ir Dievo palaimos. Pobūvio pabaigoje pasikeista šventinėmis dovanėlėmis.

Telšių vyskupijos kurijos informacija
Almos Tupikienės nuotr.



aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: