į pirmą puslapį

Kronika

Uždegti viltį širdyse
Paskelbta: 2020-12-01 23:12:16

Pirmąją kalendorinės žiemos dieną įvyko Telšių vyskupijos Caritas koordinatorių susitikimas nuotoliniu būdu. Susitikime taip pat dalyvavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, Telšių vyskupijos Caritas vadovė Jūratė Damanskienė, dekanatų bei parapijų Caritas koordinatorės.

Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius pradėjo susirinkimą malda bei praturtino renginį ganytojiškomis įžvalgomis apie gailestingumo tarnystę. Susitikimo metu dekanatų Caritas koordinatoriai dalijosi savo patirtimi, iššūkiais ir idėjomis. Nepaisant sudėtingos pandemijos situacijos savanoriai ir toliau nepaliaujamai rūpinasi socialiai pažeidžiamais asmenimis: benamiais, seneliais, neįgaliaisiais, ligoniais, šeimomis, atliepdami jų poreikius ne tik maistui ir rūbams, bet teikdami dvasinę bei psichologinę pagalbą.

Lietuvos Caritas generalinė sekretorė dėkojo Caritas vadovams už nuoširdų darbą, aktyvų dalyvavimą šiuo metu vykdomose bendrose Lietuvos ir vyskupijos Caritas akcijose ,,Gerumas mus vienija“, Caritas ir advokatūros akcijoje ,,Pro bono“.

Generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius pažymėjo Caritas svarbą parapijų bendruomenėse. Caritas koordinatoriai džiaugėsi, kad šiuo visiems sunkiu metu žmonės nelieka abejingi vargstantiems ir remia labdaringas veiklas, aukodami lėšomis ir daiktais, įsigydami Caritas žvakelę ir toliu būdu padėdami uždegti viltį vargšų širdyse.

Telšių vyskupijos Caritas informacija

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: