į pirmą puslapį

Kronika

Liepos 31-oji - IV Telšių vyskupijos eucharistinio kongreso šeimų centrų darbuotojų ir savanorių diena Žemaičių Kalvarijoje
Paskelbta: 2013-08-01 10:28:29

2013 m. liepos 31 dieną į Žemaičių Kalvarijos Šventovę nuo pat ryto rinkosi Telšių vyskupijos šeimos centrų vadovai, darbuotojai bei savanoriai su savo šeimomis švęsti jubiliejinio IV Telšių vyskupijos eucharistinio kongreso, skirto Žemaičių Krikšto 600 metų jubiliejui paminėti. Tą dieną Kongreso dalyviai 11 val. klausėsi konferencijos, po kurios dalyvavo pagrindinėse 12 val. iškilmingose Šv. Mišiose, kurių koncelebrai vadovavo Telšių vyskupas J. Boruta SJ. Jis pamokslo metu kalbėjo apie stebuklingąjį Krikščioniškų Šeimų Karalienės paveikslą, esantį Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje, išsamiai pristatė jo istoriją, atkeliavimo iš Romos į Lietuvą aplinkybes bei jo sąsajas su Visuotinės Bažnyčios įvykiais. Taip pat vyskupas kalbėjo apie šeimos reikšmę ir svarbą puoselėjant krikščioniškąsias vertybes, kalbėjo apie krikščionio pašaukimą šių dienų visuomenėje bei Žemaičių Krikšto 600 metų jubiliejaus šventimo svarbą ir reikšmę šiandienai.

Po Šv. Mišių Žemaičių Kalvarijos miestelio gatvėmis vyko Eucharistinė procesija, po kurios Bazilikoje toliau tęsėsi Švč. Sakramento adoracija, kuri vyko visą naktį ir iškilmingai buvo užbaigta rugpjūčio 1 dienos rytą.

Tą liepos 31 dieną po iškilmingų pamaldų Žemaičių Kalvarijoje esančiame Telšių Vyskupijos Šeimos Centre buvo surengta agapė, šeimų centrų žmonės kalbėjosi, diskutavo, vyko darbas grupėse, buvo analizuojama kas jau yra nuveikta ir kaip ateityje vyks šių centrų darbas.

Šia trečiąja Kongreso diena IV jubiliejinio Telšių vyskupijos eucharistinio kongreso šventimas Žemaičių Kalvarijo Šventovėje buvo užbaigtas ir nuo rugpjūčio 1 d. persikėlė į Telšių vyskupijos centrą ir Žemaitijos sostinę Telšius, kur iškilmingai pradėtas švęsti 10 val. Šv. Mišiomis Telšių Katedroje.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: