į pirmą puslapį

Skelbimai

Didįjį penktadienį Klaipėdoje vyks Kristaus nueito Kryžiaus kelio ir kančios apmąstymas miesto gatvėse
Paskelbta: 2011-04-14 21:15:31

2011 m. balandžio 22 d. (Didįjį penktadienį) Klaipėdoje vyks Kristaus nueito Kryžiaus kelio ir kančios apmąstymas miesto gatvėse. Šiais metais eisenoje dalyvaus Klaipėdos katalikų ir Evangelikų Liuteronų bendruomenės. Kryžius bus perduodamas iš rankų į rankas mokytojams, akademinei bendruomenei, skautams, ateitininkams šauliams, policijai, medikams, kariams, muitininkams, politiniams kaliniams ir tremtiniams, nevyriausybinių organizacijų savanoriams.

Jonas Paulius II enciklikoje Redemptor hominis rašė, kad sukūrimo Dievas apsireiškia kaip atpirkimo Dievas, kaip Dievas, ištikimas pats sau, ištikimas savo meilei žmogui ir pasauliui, meilei, kurią parodė kūrimo dieną. O Jo meilė nenusileidžia Jo teisingumo reikalavimams. Todėl Jis nepagailėjo savo Sūnaus, kurį „dėl mūsų padarė nuodėme“. Jei „padarė nuodėme“ absoliučiai Nenuodėmingąjį, tai todėl, kad galėtų apreikšti meilę, kuri yra didesnė už visą kūriniją, kuri yra jis Pats, nes „Dievas yra Meilė“.

Maloniai kviečiame klaipėdiečius aktyviai įsijungti į šią prasmingą procesiją. Kryžiaus Kelio apmąstymą pradėsime 15.00 val. Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10) ir jį užbaigsime Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6). Po kryžiaus kelio apmąstymo klausysimės režisierės Dalios Kanclerytės skaitomų kun. Kęstučio Trimako eiliuotų minčių apie kančią ir jos prasmę.

Kontaktinis asmuo:
Klaipėdos dekanas kun. Vilius Viktoravičius tel: +37068782988
 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: