į pirmą puslapį

Skelbimai

Liepos 27 d. Palaiminimų Šeštadienis Palangoje
Paskelbta: 2019-07-10 15:10:26

Palaiminimų šeštadienis Palangoje vyks po atviru dangumi

Liepos 27 dieną Palangoje vyks jau šeštasis Palaiminimų šeštadienis – renginys, skirtas ne vien tikintiesiems, bet ir visiems norintiems pažinti krikščionybę. Nuo sausio mėnesio po Žemaitiją keliaujantis atvirų visuomenei renginių ciklas pirmą kartą vyks po atviru dangumi.

Paskutinį liepos savaitgalį Palangoje vyksiantis Palaiminimų šeštadienis išsiskirs tuo, kad vyks atviroje erdvėje – pirmoji renginio dalis prasidės 13 val. Generolo Jono Žemaičio-Vytauto skvere. Palaiminimų šeštadienio programoje dalyvaus šios idėjos sumanytojas Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, publicistas ir rašytojas Tomas Viluckas, muzikuos jungtinė šlovinimo grupė kartu su dainininke Indre Dirgėlaite. Atsiliepdami į renginio temą „...kad atsivertų mūsų akys“, muzikinę pantomimą „Baladė apie Bartimiejų“ atliks aktorius mimas Aleksas Mažonas, giesmių autorius ir atlikėjas Arūnas Raudonius bei šokėja ir choreografė Aida Maksvytytė. Nuo 17 val. renginio programa iš gatvės persikels į Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią. Palaiminimų šeštadienį užbaigs 18 val. prasidėsiančios šv. Mišios, kurioms vadovaus Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. Mišiose giedos Palangos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos šlovinimo grupė, vadovaujama pianistės Audronės Juozauskaitės.

Kad šeimos su mažamečiais vaikais galėtų pilnavertiškai dalyvauti programoje, tėvų patogumui renginio metu, nuo 13 val. iki 16 val., parapijos namuose veiks vaikų tarnyba. Užsiėmimus vaikams ves įvairių meno sričių specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai. Šalia parapijos namų veikiančioje mugėje jau nuo 12 val. bus galima įsigyti krikščioniškos literatūros, muzikos įrašų, kitokios atributikos arba tiesiog pabendrauti su įvairių katalikiškų organizacijų atstovais.

Pasak organizatorių, Palaiminimų šeštadienių misija yra priartinti Bažnyčią prie žmonių, padėti tikintiesiems betarpiškai susitikti su savo ganytoju, suteikti gyvos ir džiaugsmingos Bažnyčios patirtį, taip pat pasitarnauti vietinių bendruomenių augimui, į pasirengimą įtraukiant įvairias katalikiškas organizacijas ir bendruomenes regionuose. Nuo 13 iki 16 val. Palaiminimų šeštadienio programa bus tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale, kad ši žinia pasiektų ir gerokai platesnę auditoriją – net ir išeivijoje gyvenančius lietuvius.

Palaiminimų šeštadienių iniciatyva, gimusi kaip bendras Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo, pranciškono Gedimino Numgaudžio ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos projektas, šiemet keliauja per Telšių vyskupijos dekanatų centrus. Tokie Palaiminimų šeštadieniai jau vyko Gargžduose, Naujojoje Akmenėje, Šilalėje, Šilutėje ir Tauragėje, o iš Palangos ciklas šiemet dar keliaus į Skuodą, Mažeikius, Plungę ir Klaipėdą.

 

Organizatorių informacija

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: