į pirmą puslapį

Skelbimai

Liepos 16-21 d. Pranciškoniška stovykla šeimoms
Paskelbta: 2019-06-20 15:48:22

 Pranciškoniška stovykla šeimoms apie kūno teologiją

Liepos 16-21 dienomis Plungės rajone įsikūrusiame Pakutuvėnų kaime vyks jau tradicine tapusi pranciškoniška stovykla šeimoms. Į šias daugiau kaip 20 metų Pakutuvėnuose vykstančias šeimų stovyklas susirenka šimtai dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų, o taip pat vasarai iš užsienio sugrįžusios emigrantų šeimos. Šių metų šeimų stovyklos tema: „Gilyn į šv. Jono Pauliaus II kūno teologiją“.

Pagrindiniai pranciškoniškos stovyklos lektoriai šiemet bus sutuoktiniai Aušra ir Andrius Mizgiriai iš Kretingos. Šeimas jie supažindins su unikaliu mokymu Katalikų Bažnyčioje, kuris vadinasi Kūno teologija. „Kūno teologija – tai šventojo popiežiaus Jono Pauliaus II mokymas apie Dievą ir mūsų egzistencijos tikslą, kurie gali būti atrasti ir suvokti per mūsų kūnus. Stovykloje gilinsimės į tai, kokia yra esminė žmogaus kūno, lytiškumo ir santuokos prasmė. Diskutuosime apie tai, kaip atrasti tikrąjį žmogaus kūno ir lytiškumo grožį, ir kodėl kūnas yra toks svarbus mūsų gebėjime mylėti ir kurti meilės bendrystę“, – sakė teologijos ir katechetikos magistro studijas Stiubenvilio pranciškonų universitete JAV baigusi Aušra Mizgirienė.

Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos kartu su Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio vienuolynu organizuojamos šeimų vasaros stovyklos dienotvarkę sudaro rytinis ir popietinis paskaitų ciklas, intensyvus grupinis darbas, asmeninė ir bendruomeninė malda, įvairūs buitiniai darbai. Vakarinėje stovyklos programoje vyksta įvairūs šlovinimo ir liudijimų vakarai. Kol suaugusieji dalyvauja jiems skirtoje programoje, vaikai ir paaugliai renkasi į grupes pagal amžių ir pomėgius. Kaip pasakojo Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos projektų koordinatorė Veronika Šlionskytė, šeimų stovyklos metu veiks 3-12 m. vaikų tarnyba ir 13-17 m. paauglių pastovyklė. „10-12 metų vaikams stovykloje bus organizuojami seminarai apie vaisingumą: seminaras mergaitėms „Ciklo šou“ – nuoširdus, vaizdingas ir unikalus moters ciklo pristatymas, bei seminaras berniukams „Agentai vykdo misiją“ – apie paauglystėje besikeičiantį kūną ir vaisingumą, paauglystės iššūkius, grožį ir atsakomybę, – sakė V. Šlionskytė. – Tuo tarpu paaugliams (nuo 14 iki 16 metų) vyks užsiėmimai pagal programą „Susitik save“, skirtą lytiškumo ugdymui ir savęs pažinimui“.

Norint dalyvauti liepos mėnesį Pakutuvėnuose vyksiančioje šeimų vasaros stovykloje, būtina iš anksto užsiregistruoti. Išankstinė registracija į pranciškonišką stovyklą šeimoms vyksta iki liepos 1 dienos internetiniame puslapyje kpjt.lt.

Organizatorių informacija
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: