į pirmą puslapį

Skelbimai

Gegužės 18 d. Palaiminimų Šeštadienis Šilutėje
Paskelbta: 2019-04-30 16:39:39

Šilutėje vyksiantį Palaiminimų šeštadienį ves bendruomenė „Martindom“ iš Slovakijos

 

Gegužės 18 dieną Šilutėje vyks jau ketvirtasis Palaiminimų šeštadienis. Nuo sausio mėnesio po Žemaitiją keliaujantis atvirų visuomenei renginių ciklas yra skirtas ne vien tikintiesiems, bet ir visiems norintiems pažinti krikščionybę.

Palaiminimų šeštadienių iniciatyva, gimusi kaip bendras Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo, pranciškono Gedimino Numgaudžio ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos projektas, šiemet keliauja per Telšių vyskupijos dekanatų centrus. Palaiminimų šeštadieniai jau vyko Gargžduose, Naujojoje Akmenėje ir Šilalėje, o iš Šilutės ciklas šiemet dar keliaus į Tauragę, Palangą, Skuodą, Mažeikius, Plungę ir Klaipėdą.

Palaiminimų šeštadienis yra atviras visuomenei renginys, susidedantis iš dviejų dalių, kurių pirmoji vyksta salėje, o antroji – bažnyčioje. Renginių ciklas yra skirtas ne vien suaugusiems – organizuojami taip pat ir užsiėmimai vaikams, kuriuos veda įvairių meno sričių specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai. Pasak organizatorių, Palaiminimų šeštadienių misija – ne vien krikščioniškas visuomenės ugdymas ar tikinčiųjų susitikimas su vyskupijos ganytoju, bet ir vietinės bendruomenės auginimas, į pasiruošimą įtraukiant įvairias katalikiškas organizacijas ir bendruomenes regionuose. O tiesioginė renginio transliacija Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale padeda žiniai pasiekti ir gerokai platesnę internetinę auditoriją – net ir išeivijoje gyvenančius lietuvius.

Šilutėje vyksiantį Palaiminimų šeštadienį tema „Taigi jūs siekite aukštesnių malonės dovanų“ ves katalikų bendruomenė „Martindom“ iš Slovakijos. 1992 metais Bratislavoje susikūrusios bendruomenės „Martindom“ ištakos – maža maldos grupelė, kuri per trumpą laiką išaugo į kelis šimtus narių vienijančią bendriją. Šiandien pagrindinė „Martindom“ misija yra šlovinimas giesme –slovakų bendruomenėje veikia net trys jaunimo muzikos grupės. „Martindom“ kuria šlovinimo mokyklas, dažnai rengia savaitgalio seminarus ir veda teminius užsiėmimus festivaliuose. Bendruomenė yra įsteigusi vaikų tarnybą, o taip pat savanorius ir misijas koordinuojantį informacinį centrą. Jau daugiau kaip dvidešimt metų kiekvieną savaitę Bratislavoje vyksta visiems atviri maldos susitikimai pavadinimu „Trečiadienis“. „Trokštame kurti bendruomenę, liudijančią, jog Dievas yra geras ir turintis galią perkeisti gyvenimus. Tikime, kad šlovinimas ir garbinimas – tai natūrali žmogaus reakcija į Dievo gerumą ir meilę“, – sako „Martindom“ bendruomenės nariai. Į Šilutę slovakai atvyks tiesiai iš Kretingos, kur gegužės 16-17 dienomis ves šlovinimo seminarą Lietuvos bažnyčiose giedančioms ir grojančioms muzikos grupėms.

Palaiminimų šeštadienio pradžia  – gegužės 18 dieną, 13 val. Šilutės H. Šojaus konferencijų centre (Lietuvninkų g. 4). Įėjimas nemokamas. Antroji renginio dalis vyks Šilutės Šv. Kryžiaus bažnyčioje (Katalikų Bažnyčios g. 1). Nuo 13 iki 16 val. Palaiminimų šeštadienio programa bus tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale. Kitas Palaiminimų šeštadienis vyks birželio 15 dieną Tauragėje.

 

 

 
Organizatorių informacija

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: