į pirmą puslapį

Skelbimai

Gegužės 16-18 d. Bendruomenės MARTINDOM misijos Lietuvoje (Kretinga, Šilutė)
Paskelbta: 2019-04-27 11:36:36

 Slovakų bendruomenės „Martindom“ misijos Lietuvoje

 

Katalikų evangelizacijos bendruomenės „Naujoji Sandora“ ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos kvietimu gegužės 16-18 dienomis Lietuvoje svečiuosis katalikų bendruomenė „Martindom“ iš Slovakijos.

1992 metais Bratislavoje susikūrusios katalikų bendruomenės „Martindom“ ištakos – maža maldos grupelė, kurios nariai troško labiau pažinti Dievą ir valandų valandas melstis, kad Šventoji Dvasia įžengtų į jų gyvenimus. Greitai ši grupė išaugo į kelis šimtus narių vienijančią bendriją, kurios vadovas Mario Tomašik liudija: „Bendruomenės kūrimosi pradžioje nei vienas nebūtume pagalvoję, kaip smarkiai išaugs ši atsinaujinusi maldos grupelė. Su nuostaba ir džiaugsmu žvelgiu į viską, ką Dievas jau padarė per šią bendruomenę, ir tikiu, kad tai yra tik dar didesnių dalykų, kuriuos Jis yra paruošęs, pradžia“.

Pagrindinė „Martindom“ misija – tai šlovinimas ir šlovintojų ugdymas. Bendruomenėje veikia net trys šlovinimo komandos, kurioms vadovauja Martina Belejova, Michal Steiner ir Eva Hreškova. Be šlovinimo savo susirinkimuose jie nuolat kviečiami į kitas bendruomenes, parapijas ir festivalius. „Martindom“ kuria šlovinimo mokyklas, rengia savaitgalio seminarus, veda teminius užsiėmimus festivaliuose. Bendruomenė yra įsteigusi vaikų tarnybą, o taip pat savanorius ir misijas koordinuojantį informacinį centrą. Jau daugiau kaip 20 metų kiekvieną savaitę Bratislavoje vyksta maldos susitikimai pavadinimu „Trečiadienis“ – tai visiems atviri šlovinimo vakarai su mokymais ir užtarimo malda. „Trokštame kurti bendruomenę, liudijančią, jog Dievas yra geras ir turintis galią perkeisti gyvenimus. Tikime, kad šlovinimas ir garbinimas – tai natūrali žmogaus reakcija į Dievo gerumą ir meilę“, – sako „Martindom“ bendruomenės nariai.

Gegužės 16-17 dienomis bendruomenė „Martindom“ Kretingoje ves šlovinimo seminarą, skirtą visos Lietuvos šlovinimo grupių vadovams, muzikantams ir vokalistams, kurie jau tarnauja Bažnyčiai šlovinimo srityje. Dviejų dienų seminare galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę dalyviai. Šlovinimo seminarą užbaigs visiems atviras jungtinis maldos ir šlovinimo vakaras, kuris vyks gegužės 17 d., 19.30 val. Šv. Antano rūmų salėje (Vilniaus g. 6, Kretinga). Slovakai ves mokymus ir gegužės 18 dieną Šilutės H. Šojaus konferencijų centre (Lietuvninkų g. 4) vyksiančiame Palaiminimų šeštadienyje. Renginio programa bus tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale.

Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos informacija

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: