į pirmą puslapį

Skelbimai

Kovo 30 d. Palaiminimų šeštadienis Šilalėje
Paskelbta: 2019-03-14 11:38:50

 

Palaiminimų šeštadienyje Šilalėje – svečio iš Ukrainos liudijimas

 

Kovo 30 dieną Šilalėje vyks jau trečiasis Palaiminimų šeštadienis. Nuo sausio mėnesio po Žemaitiją keliaujantis atvirų visuomenei renginių ciklas yra skirtas ne vien tikintiesiems, bet ir visiems norintiems pažinti krikščionybę.

Palaiminimų sekmadienių iniciatyva gimė kaip bendras Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo, pranciškono Gedimino Numgaudžio ir Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnybos projektas, kuris praėjusiais metais visuomenę sukvietė į atsinaujinusią Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją. Sulaukus didelio susidomėjimo, nuspręsta tęsti šią iniciatyvą ir 2019-aisiais organizuoti Palaiminimų šeštadienius Telšių vyskupijos dekanatų centruose. Šiemet Palaiminimų šeštadieniai jau vyko Gargžduose ir Naujojoje Akmenėje. O iš Šilalės ciklas šiemet dar keliaus į Šilutę, Tauragę, Palangą, Skuodą, Mažeikius, Plungę ir Klaipėdą.

Palaiminimų šeštadienis yra atviras visuomenei renginys, susidedantis iš dviejų dalių, kurių pirmoji vyksta kultūros centre, o antroji – bažnyčioje. Kiekvienas ciklo renginys turi savo temą, pagal kurią konferencijas veda pavieniai lektoriai ar bendruomenės iš Lietuvos ir užsienio. Renginių ciklas skirtas ne vien suaugusiems – organizuojami taip pat ir užsiėmimai vaikams, kuriuos veda įvairių meno sričių specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai. Pasak renginio organizatorių, Palaiminimų šeštadienių misija – ne tik krikščioniškas visuomenės ugdymas ar tikinčiųjų susitikimas su vyskupijos ganytoju, bet ir vietinės bendruomenės auginimas, į pasiruošimą įtraukiant įvairias katalikiškas organizacijas ir bendruomenes regionuose. Tikimasi, kad tiesioginė renginio transliacija Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale padės žiniai pasiekti ir gerokai platesnę internetinę auditoriją – net ir išeivijoje gyvenančius lietuvius.

Šilalėje vyksiančiame Palaiminimų šeštadienyje gros Pakutuvėnų šlovinimo grupė ir jungtinė Šilalės dekanato komanda. Ypatingas Palaiminimų šeštadienio svečias – Andriejus Olenčikas iš Ukrainos. Andriejus Olenčikas priklauso Kijeve veikiančiai katalikiškai charizminei bendruomenei „Maranatha“ ir koordinuoja Ukrainos karo zonoje tarnaujančią ekumeninę organizaciją „Krikščioniška išgelbėjimo tarnyba“. Indėlių draudimo fondo generalinio direktoriaus pavaduotoju dirbantis ekonomikos daktaras Andriejus Olenčikas su žmona Lina turi sūnų ir yra vienas iš katalikiško Atsinaujinimo Šventojoje Dvasioje judėjimo Ukrainoje vadovų.

Palaiminimų šeštadienio pradžia  – kovo 30 dieną, 13 val. Šilalės r. savivaldybės kultūros centre (J. Basanavičiaus g. 12).  Įėjimas nemokamas. Antroji renginio dalis vyks Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Vytauto Didžiojo g. 7). Nuo 13 iki 16 val. Palaiminimų šeštadienio programa bus tiesiogiai transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale. Kitas Palaiminimų šeštadienis vyks gegužės 18 d. Šilutėje.

Organizatorių informacija

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: